Uitwisselingstoernooi d.d. 7 maart 2020:

 LBC de Boul-Lier – JBV de Beijerse “WORP - Vitesse


Al ruim 20 jaar is er een vriendschappelijke band tussen de Boul-Lier en de Beijerse “WORP”. Later is dit aangevuld met teams van Vitesse.

In de zomerperiode speelt de Boul-Lier met een aantal teams in Oud- Beijerland of Barendrecht.  In de winterperiode komen zij graag naar De Lier voor een toernooi. De Beijerse “WORP” en Vitesse hebben niet zoals wij in de  Lier de luxe van een overdekte accommodatie.

Deze uitwisseling was ooit een “dagje uit” van de maandagavondgroep,  welke ze dan afsloten met een gezamenlijk diner. De laatste jaren wordt deze uitwisseling aangevuld met teams van de overige speeltijden van de Boul-Lier.

De Beijerse “WORP” had met  8 teams ingeschreven. Vitesse met 11 teams, maar kwamen uiteindelijk met 10 teams. Daar de kaarten al gemaakt waren door Tom Buitelaar, werd Vitesse aangevuld met een team van de Boul-Lier. De Boul-Lier stond met 11 teams op de baan. Er werd in een ontspannen en gezellige sfeer door ieder team 3 partijen gespeeld. Gelukkig gooide hier het Coronavirus geen roet in het eten. Er werd op sportieve wijze handen geschud en gegroet.

Uiteindelijk wonnen er maar 2 teams alle 3 partijen. Dit betekent dat we aan elkaar gewaagd waren.

De 11 prijzen werden in verhouding verdeeld onder de drie verenigen. Van de Boul-Lier vielen in de prijzen: Adrie Zuidgeest en Bert van de Water, 1e plaats: 3 plus 32, Gerda en Jan Bijl,  4e plaats: 2 plus 12, Huib en Cora van Leeuwen, 5e plaats: 2 plus 11 en Arie en Riet Vos, 6e plaats: 2 plus 9.

Al met al een gezellige Boule-middag welke onder leiding stond van Wim van Leeuwen. De prijzen verzorgd waren door Bert van de Water.  De uitslagen verwerkt werden door Gerard Leunis en de bar bezet werd door Koos van Winden. Chapeau voor deze vrijwilligers!


Een “Cor(on)a” groet.