Zaterdag 15 februari 2020. Snert-toernooi bij de Boul-Lier


Het is februari, traditioneel is het dan elk jaar weer tijd voor het Snert-toernooi bij de Boul-Lier, een geslaagde combinatie van jeu-de-boules, eten en nogmaals jeu-de-boules. Aan het eten ontleent het toernooi zijn naam. Rond twaalf uur wordt een gigantische pan erwtensoep, “snert” dus, het pand binnengedragen. Dan zijn er inmiddels twee partijen gespeeld, waardoor de eetlust is opgewekt... dan volgt de gezamenlijke maaltijd en daarna worden nogmaals twee partijen gespeeld. Het eten bestaat ook in 2020 uit verrukkelijke erwtensoep, geserveerd met boterhammen (en roggebrood) met spek of kaas. Om 10 uur zijn de meeste deelnemers aanwezig en kan het startsein gegeven worden. Het totaal aantal deelnemers is 50. Toernooileider Bert heet iedereen hartelijk welkom en legt nog even het systeem uit. Omdat het deelnemersveld niet deelbaar is door vier, spelen we op baan 12 triplet, drie tegen drie, met twee boules pp. Heb je eenmaal triplet gespeeld, dan is de rest normaal doublet. De maximum tijdsduur is één uur per wedstrijd en slechts één keer moet hierdoor een partij ‘voortijdig’ worden afgebroken.

Rond het middaguur wordt zoals reeds gemeld de snert binnen gebracht en even later mogen tafel voor tafel de mee-eters bij de bar aansluiten om soep en brood af te halen. Desgewenst is er later ook nog een tweede ronde soep en/of brood. Tot slot is er ook nog een toetje! Logisch dat er in tegenstelling tot andere toernooien een gering inschrijfgeld (€5,-) verschuldigd is. Na al dat lekkers moet er toch weer gespeeld worden en dat gaat met hetzelfde plezier en enthousiasme als voor de middag. Als alle scorebriefjes zijn ingeleverd en Pia de uitslagenlijst heeft uitgedraaid, kunnen even na half vier de winnaars bekend gemaakt worden. Er zijn mooie prijzen te verdelen, die zoals meestal door Bert en Magda zijn verzameld en uitgestald. De 20 prijzen worden in 5 categorieën verdeeld: 4, 3, 2, 1 en 0x winst. Per categorie telkens 4 prijswinnaars.


De top 10 ziet er als volgt uit:


Van de top tien vissen alleen de nummers 5 en 6 achter het net. De nummers 17 t/m 20, 34 t/m 37 en 46 t/m 49 vallen wel in de prijzen. Alle prijswinnaars gaan (zoals gebruikelijk) op de foto. Geen prijs? Toch een gezellige dag en lekker gegeten!! Dank aan de bardienst (Jan en Gerda Bijl hebben samen de hele dag achter de bar gestaan, hulde daarvoor!) de andere vrijwilligers: inkopers, laptop-vrouw Pia, toernooileiding en uiteraard alle deelnemers. Ik hoor al een paar dagen -telkens als ik een deelnemer tegenkom- dat het zo gezellig was… Volgend jaar misschien één partij minder en een uur later starten, dit om de laatste twijfelaars over de streep te trekken. Verslag: Koos Wennekers.

1

Martha Boers

4

+ 41

2

Tiny van Leeuwen

4

+ 34

3

Sam v/d Meer

4

+ 31

4

Mien Vijftigschild

4

+ 28

5

Wil van Oosten

4

+ 25

6

Annie v/d Nouweland

4

+ 19

7

Cock Poot

3

+ 25

8

Piet Keijzer

3

+ 24

9

Wim Kouwenhoven

3

+ 17

10

Aad Poot

3

+ 16