Ga naar de inhoud

Club kampioenschap

Clubkampioenschap Boul-Lier, 26 april 2023

Als afsluiting van de top tien competitie wordt jaarlijks het toernooi om het clubkampioenschap gehouden. Zoals altijd met veertig deelnemers, tien vanuit elk top tien klassement. De oorspronkelijk geplande datum van 12 april is doordat in de week na Pasen er nogal wat mensen verhinderd waren 14 dagen opgeschoven. De formule van het toernooi is sinds enkele jaren: 2x doublet (twee tegen twee, op 10 banen), gevolgd door 1x tête à tête (één tegen één, op 15 banen). Er zijn twee voorgelote partijen, waarbij er telkens vier personen uit verschillende top tien klassementen op de baan staan. Je kunt dus in de eerste twee ronden geen collega’s uit het ‘eigen’ klassement treffen. Bij tête à tête ligt dat anders, want dan worden er latjes, nummers 1 t/m 20, blauw en rood) gedeeld. Omdat er 15 banen beschikbaar zijn, moeten de nummers 16 t/m 20 ‘even’ wachten tot er een baan vrijkomt.

Koos van Winden en Koos ‘t Hoen zijn als barpersoneel actief. Koos ’t Hoen ging er aanvankelijk van uit dat hij zou meespelen, maar degene waarvoor hij dacht in te vallen, Henk Boon, had zich niet geplaatst voor het toernooi. Ria de Gier overwoog vervolgens nog haar plaats aan Koos af te staan. Goed dat dit werd ‘geblokkeerd’. Gerard Leunis houdt op de laptop de standen bij. Er gaan op gezette tijden schalen rond met heerlijke kaas en worst. Prima verzorgd allemaal!! Van de veertig deelnemers zijn er uiteindelijk acht zonder nederlaag, waarvan de eerste twee zich automatisch plaatsen voor de “Grande Finale”. De beste drie van de avond krijgen elk een boeket bloemen en gaan daarmee op de foto. Omdat het ten slotte om de top tien competitie gaat, vermelden we hieronder de top tien van de slot avond, bestaande uit 6 mannen en 4 vrouwen. Met Jan Bijl als allerbeste.

1 Jan Bijldonderdag3 +36
2 Ria de Gier-Bijlwoensdag3 +24
3 Gerard Dekkerdinsdag3 +21
4 Koos van Kesterdonderdag3 +20
5 Joke Wennekersdinsdag3 +18
6 Joke Dijkshoorndonderdag3 +14
7 Jac van Leeuwendinsdag3 +10
8 Joop de Haaswoensdag3 +9
9 Kees Roelevelddonderdag2 +16
10 Ina de Vries-Luijendijkdinsdag2 +11

Het lijkt erop dat niemand uit de maandag gelederen zich in de strijd mengde, maar Cees Luijendijk eindigde met 2 +11 op een gedeelde 10de plaats.

Wat in de toernooi opzet niet is gewijzigd: de nummers 1 en 2 in de eindklassering nemen het in de finale tegen elkaar op en wie daarin het eerst op 15 is, wint de (wissel) beker en is voor een jaar de clubkampioen. Vanavond is de vraag eigenlijk: wie gaat er voor de bijl, Jan of Ria? De strijdbijl wordt opgegraven, net zolang tot er één het bijltje erbij neerlegt. Na een 4-4 tussenstand, breekt voor Ria de bijltjesdag aan en loopt Jan Bijl gedecideerd uit naar een 15-4 eindscore. Na vorig jaar nog het onderspit gedolven te hebben tegen Jeanne Zwinkels, wint hij nu dus wel de trofee.

De volledige uitslag is te vinden op de website onder toptien / einduitslag.

Het was zoals gebruikelijk een gedenkwaardige avond bij de Boul-Lier, waarbij gelukkig ook weer vrij veel supporters en toeschouwers aanwezig waren. Verslag: Koos Wennekers.