Ga naar de inhoud

Vitesse-Beijerse Worp- BoulLier

Vitesse(Barendrecht) – Beijerse Worp(Oud-Beijerland) – Boul-Lier(De Lier)

22 juli 2023 vond er een ontmoeting plaats tussen bovengenoemde jeu de boules verenigingen in Barendrecht.

Bij “Vitesse” wordt er direct aan een voetbalvereniging gedacht, maar in dit geval betreft het de jeu de boules vereniging.

Vitesse staat ook voor “snelheid”, hetgeen op sportgebied vaak zal resulteren

in een positieve uitslag.

Binnen jeu de boules zijn concentratie en tactiek meer van toepassing dan snelheid.

We hebben trouwens wel versteld gestaan van de wijze waarop zij de baan aantrekken: een scootmobiel met daarachter het “trekrek”. (zie foto). Daarmee deden zij hun naam eer aan, want het was op deze wijze  “snel”  geflikt.

De jeu de boules vereniging in Barendrecht was een onderdeel van de daar gevestigde korfbalvereniging Vitesse, vandaar hun naam. Sinds kort zijn ze geen onderdeel meer, maar hebben zich verzelfstandigd. Alleen mogen we de toiletten nog gebruiken van het clubgebouw. Vitesse heeft zelf een onderkomen gecreeerd: “de paraplu”. Waar diverse leden op een zeer zorgzame wijze de spelers voorzien van een drankje en een hapje.

Zij beschikken over 20 prachtig aangelegde banen.

Met 5 teams van de Boul-Lier, 5 teams van de Beijerse Worp en 8 teams van Vitesse werden 3 partijen gespeeld. De weersomstandigheden waren prima te noemen.

Op de eerste en tweede plaats eindigde een team van de Boul-Lier.

De prijzen werden per vereniging naar rato verdeeld. Van de Boul-Lier vielen in de prijzen: Huib en Cora van Leeuwen (3 +18), Ina de Vries en Sjaan Zwinkels (3+17) en Wim van Leeuwen en Piet Keijzer (2 +5).

Al met al was het een zeer vriendschappelijk gebeuren. En daar doen we het

toch allemaal voor.

Een hartelijke groet C(ora)M van Leeuwen – Hanemaaijer